Здравните служители в Швеция, която реши да не въвежда национална карантина

...
Здравните служители в Швеция, която реши да не въвежда национална карантина
Коментари Харесай

Швеция призна, че е подценила новата вълна на коронавируса

Здравните служители в Швеция, която реши да не вкарва национална карантина в отговор на първата вълна на пандемията от ковид, са подценили силата на новата вълна на болестта. Това заяви премиерът на страната Стефан Льовен, представен от Асошиейтед прес.

" Смятам, че множеството хора от медицинските среди не виждат сходна вълна, те приказват за разнообразни клъстъри ", съобщи министър председателят пред в. " Афтенпостен ". Льовен, който оглавява коалиция сред социалдемократите и Зелените, приказва броени часове преди комисията, проучваща реакцията на Швеция на пандемията, да популяризира предварителните си изводи, предава Българска телеграфна агенция. 

През лятото шведското ляво държавно управление на малцинството съобщи, че ще бъде назначена комисия щом рецесията завърши, само че бе подложено на напън да направи това по-бързо. 

Швеция е отчела 320 089 случая на ковид и 7514 починали - индикатори, доста по-високи в съпоставяне със прилежащите Норвегия, Финландия и Дания, отбелязва Асошиейтед прес. 

През есента страната претърпя внезапен скок на новозаразените, което сложи здравната й система напрегнат. Коронавирусът се популяризира бързо измежду шведските медици, подтиквайки управляващите да наложат повече ограничавания, в това число общонационална възбрана за продажба на алкохол в питейните заведения и заведенията за хранене след 22 ч. Швеция вкара също най-строгите рестрикции в историята си поради вируса, забранявайки публични събирания на повече от осем души на едно място. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР